Geef sturing aan onze teams en een duurzamer Nederland. Leer coachend en resultaatgericht leidinggeven als management trainee bij Alliander.

De energietransitie is in volle gang. Windmolens, zonnepanelen, laadpalen, warmtepompen: allemaal hebben ze invloed op ons elektriciteits- en gasnet. Het is aan ons om de energienetten klaar te maken voor deze nieuwe wereld. Juist nu de energiewereld verandert, is teamspirit belangrijk. Als management trainee leer je hoe je mensen meeneemt in deze veranderingen.

Jouw energie

Als management trainee bepaal jij zelf welke opdrachten je gaat doen. Dat zijn minimaal 2 en maximaal 4 opdrachten. Eén van deze opdrachten gaat in de technische operatie, het hart van de organisatie, plaatsvinden. Bijvoorbeeld als assistent-teamleider van een team elektromonteurs. Wat kan je dan verwachten? Een voorbeeld:

‘Om 09:30 uur start de wekelijkse bijeenkomst met jouw team, ook wel de Keek op de Week. Je bent wat eerder naar kantoor gegaan om samen met de teamleider deze afspraak voor te bereiden. De teamleider geeft jouw de ruimte om deze bijeenkomst te gaan leiden. Spannend! Tijdens de Keek check je in bij het team: Hoe is de sfeer? Houdt iedereen zich aan de eerder gemaakte afspraken over veilig werken? Na de Keek blik jij samen met de teamleider terug op de jouw handelen en ontvang je hier direct feedback over. Deze feedback kun je mooi meenemen naar de volgende training bij de Baak.

Na een gezellige lunch met een aantal van jouw mede-trainees vervolg je de dag. Eén van de teamleden is langdurig ziek geweest en is aan het re-integreren. Jij mag hem/haar coachen zodat diegene uiteindelijk weer volledig mee kan draaien in het team. In een één-op-één gesprek bespreek je welke stappen de medewerker kan zetten en hoe jij hierbij kan helpen. Dit is voor jou een mooi moment om te oefenen met jouw coaching vaardigheden.

Je bent betrokken bij het ontwikkelen van een nieuwe app die het mogelijk maakt om virtueel samen te werken met collega’s op andere locaties. ’s Middags ga je met een aantal monteurs uit het team met een prototype van de app aan de slag. Jij gaat mee om te kijken hoe de app in praktijk werkt. De bevindingen hiervan koppel je terug aan de ontwikkelaars. Jouw rol als assistent-teamleider is een mooie schakel tussen de monteurs en de ontwikkelaars. Na deze afspraak sluit je voldaan je laptop en vertrek je met de trein richting huis.’

Heb je al jouw opdrachten als management trainee afgerond? Dan ben je helemaal thuis in operationeel leidinggeven, organisatieverandering en coaching en start je in een bij jouw wensen passende functie.

Kortom, zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen:

 • Je volgt samen met mede-trainees een persoonlijk ontwikkelprogramma van 18 maanden bij hét trainingsinstituut voor leiderschap en persoonlijke ontwikkeling: de Baak.
 • Jij voert 2 tot 4 opdrachten met succes uit. Welke opdrachten dit zijn kies je zelf.
 • Bij het Alliander opleidingscentrum krijg je een technische basisopleiding over de laatste elektra- en gastechnieken.
 • In kleine groepjes, de peergroups, geef en ontvang je van je mede trainees feedback en daag je elkaar uit om te blijven groeien.
 • Je wordt in jouw persoonlijke ontwikkeling begeleid door je opdrachtgever, een buddy, een mentor en de Young Talent Manager.

Zin om te starten? De aftrap van dit traineeship is op 1 oktober 2020.

Jouw werkgever
Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Jouw arbeidsvoorwaarden
Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek):

 • tot wel € 2.864 (schaal 7) bruto per maand.
 • een contract voor onbepaalde tijd.
 • op fulltime basis een Persoonlijk Budget (IKB) van 18% van het jaarsalaris. Je kunt dit laten uitbetalen of storten in je pensioen.
 • elk jaar 36 uur (4,5 dag) extra spaarverlof. Dit verlof kan je opnemen of maximaal 10 jaar sparen voor bijvoorbeeld een sabbatical.
 • een duurzaam inzetbaarheid budget van € 500,-. Deze kun je inzetten voor bijvoorbeeld loopbaanontwikkeling, een sportabonnement en/of arbo-proof thuiswerkmeubilair.
 • een ABP-pensioen waarvan Alliander 70% betaalt.
 • een vaste eindejaarsuitkering van 5,94%.
 • een NS Business Card.
 • een bruto bijdrage van € 360 en kortingen bij afname van een aanvullende verzekering als je een collectieve ziektekostenverzekering bij Zilveren Kruis Achmea hebt.
 • een laptop en mobiele telefoon, anders: Bring Your Own Device.

Bij Alliander is het er allemaal en we hebben het op een rij gezet op www.werkenbijalliander.com/jouw-arbeidsvoorwaarden

Jouw achtergrond
Met jouw energie blink je uit als management trainee. Leidinggeven is op jouw lijf geschreven, dat heb je al laten zien tijdens je studie. Je bent op een natuurlijke wijze sterk in samenwerken en anderen motiveren en overtuigen. Zo zorg je ervoor dat er optimaal resultaat geleverd wordt. Bovendien word je blij van werken in een technische omgeving, daar kun je jezelf blijven uitdagen. Ook heb jij:

 • een afgeronde WO-opleiding op het gebied van Management, Bedrijfskunde, Organisatiepsychologie, Economie, Technische Bedrijfskunde of een andere relevante studieachtergrond.
 • een trackrecord aan activiteiten naast je werk en/of studie dat jouw leidinggevende ervaring bevestigt.
 • 0 á 2 jaar fulltime werkervaring.
 • vloeiende beheersing van het Nederlands, mondeling en schriftelijk.

Vinden we bestuurservaring op jouw cv? Dan heb je een streepje voor.

Jouw actie
Solliciteer nu op deze vacature maar doe dit sowieso voor 15 september 2020. We zijn opzoek naar 4 management trainees die per 1 oktober kunnen starten.

Meer informatie over de vacature en/of de selectieprocedure? Neem contact op met Annalyn Brugman (Campus recruiter) via telefoon/WhatsApp (+ 31 6 25064646) of e-mail (annalyn.brugman@alliander.com).

Jouw sollicitatieprocedure
Alliander screent alle sollicitanten. Hoe die screening er precies uitziet, varieert per vacature. Denk bijvoorbeeld aan een referentiecheck, check van de authenticiteit van identiteitspapieren en diploma's of het opvragen van een verklaring omtrent gedrag. Een online assessment maakt deel uit van deze sollicitatieprocedure.

Annalyn Brugman - Campus Recruiter - recruiter bij Alliander
Annalyn Brugman - Campus Recruiter
Stel je vraag via: