De energietransitie is in volle gang. Het is aan ons om de energienetten klaar te maken voor deze nieuwe wereld. Dit energienet loopt als een boom met miljoenen takken onder elke straat van Nederland, om stroom en gas te transporteren. En juist nu de energiewereld verandert moeten er doelen worden nagestreefd en is teamspirit belangrijk. Als management trainee bij Alliander ga jij mensen meenemen in deze veranderingen én je focust ook op je eigen ontwikkeling.

Jouw energie

In het traineeship ontwikkel je jouw leidinggevende kwaliteiten. Gedurende 1,5 tot 2 jaar voer je opdrachten uit die een verschil gaan maken in het bedrijf. Hierbij kan je denken aan: het dagelijks aansturen van jouw team bestaande uit 11 monteurs, het aanleveren van een beleidsvoorstel waarin is uitgewerkt hoe circulariteit kan worden opgenomen in een toekomstbestendig energienet of het leiden van nieuwe innovatietrajecten waarin je het vraagstuk inhoudelijk uitwerkt en contact onderhoudt met externe stakeholders. Daarnaast kun je ook aan de slag als relatiemanager waar jij de spil in het web bent tussen gemeentes, leveranciers, klanten en jouw collega’s.

Het management traineeship geeft jou de kans om diverse leidinggevende rollen te ontdekken, zoals teamleider, projectmanager of consultant. En tegelijkertijd draag jij ook een steentje bij aan de grootste uitdaging van onze eeuw: de energietransitie. Daarnaast geeft het management traineeship niet alleen een spurt aan je professionele carrière, maar ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Tijdens je gehele traineeship volg je een persoonlijk ontwikkelprogramma bij De Baak. Dit alles doe je niet alleen, maar met 15 mede-trainees.

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen:

 • uitvoeren van 2 tot 4 opdrachten bij Alliander.
 • volgen van een persoonlijk ontwikkelprogramma van 18 maanden bij hét trainingsinstituut voor leiderschap en persoonlijke ontwikkeling: de Baak.
 • volgen van een technische basisopleiding bij het Alliander opleidingscentrum over de laatste elektra- en gastechnieken.
 • ontwikkelen van je feedback vaardigheden met je mede trainees (de peergroups) om zo te blijven groeien.
 • krijgen van begeleiding in jouw persoonlijke ontwikkeling van je opdrachtgever, een buddy, een mentor en de Young Talent Manager.

Zin om te starten? De start van dit traineeship is op 1 april 2022.

Jouw werkgever

Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Wij geloven in een inclusieve en diverse organisatie waarin iedereen vanuit zijn eigen kracht en talent een kans krijgt. Dus wat je verhaal ook is, je bent van harte welkom.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek):

 • een salaris van € 2.921 (schaal 7) bruto per maand.
 • een vast contract.
 • op fulltime basis een Persoonlijk Budget (IKB) van 18% van het jaarsalaris. Je kunt dit laten uitbetalen of storten in je pensioen.
 • elk jaar 36 uur (4,5 dag) extra spaarverlof. Dit verlof kan je opnemen of maximaal 10 jaar sparen voor bijvoorbeeld een sabbatical.
 • een duurzaam inzetbaarheid budget van €500,-. Deze kun je inzetten voor bijvoorbeeld loopbaanontwikkeling, een sportabonnement en/of arbo-proof thuiswerkmeubilair.
 • een NS Business Card.
 • Bij Alliander is het er allemaal en we hebben het op een rij gezet op http://www.werkenbijalliander.com/jouw-arbeidsvoorwaarden.

Jouw achtergrond

Jij bent enthousiast om mee te werken aan de energietransitie. Jij wilt jouw leidinggevende kwaliteiten versterken en bovendien word je blij van werken in een technische omgeving, daar kun je jezelf blijven uitdagen. De harde eisen om te kunnen start als management trainee zijn:

 • een afgeronde wo-opleiding op het gebied van Management, Bedrijfskunde, Organisatiepsychologie, Economie, Technische Bedrijfskunde of een andere relevante studieachtergrond.
 • 0 á 2 jaar fulltime werkervaring.
 • een trackrecord aan activiteiten naast je studie wat jouw leidinggevende ervaring bevestigt.
 • vloeiende beheersing van het Nederlands, mondeling en schriftelijk.

Jouw actie

We hebben ruimte voor jouw energie! Zin om te starten op 1 april 2022 als management trainee bij Alliander? Solliciteer zo snel mogelijk op deze vacature. Wij werken met selectierondes en als jij nog mee wilt in de eerste sollicitatieronde, solliciteer dan uiterlijk 14 november 2021. Voor woensdag 17 november moeten de assessments zijn afgerond om deel te kunnen nemen aan de eerste gesprekken die in de week van maandag 22 november zullen plaatsvinden.

Een aantal praktische zaken op een rij

Het maken van online assessments is deel van deze selectieprocedure. De eerste gesprekken voor de eerste selectieronde vinden plaats in de week van 22 november. Tweede en tevens laatste gesprekken vinden plaats in de week van 29 november. In verband met Covid-19 zijn deze gesprekken allemaal online. Vergeet niet om in jouw motivatie antwoord te geven op onderstaande vragen:

 • Waarom wil jij bij Alliander werken?
 • Waarom solliciteer je op ons traineeship?
 • Je neemt natuurlijk allerlei talenten mee, maar wat hoop je te leren tijdens het traineeship?
 • Waarom kunnen wij niet zonder jou? Wat maakt jou onze nieuwe trainee?
 • Wat is jouw leidinggevende ervaring? Denk in de breedste zin van het woord leiderschap. Bijvoorbeeld: aansturen project team, voortouw nemen in het bestuur, bijbaan als teamleider etc.
 • Welke leidinggevende functies of rollen spreken jou aan?

Meer informatie over de vacature en/of de selectieprocedure? Neem contact op met Godelief Wösten (Young Talent Recruiter) via telefoon/WhatsApp (+31 6 14318479) of e-mail (godelief.wosten@alliander.com).

Recruiter

Godelief Wösten
Telefoonnummer:

+31 (6) 14318479

Godelief Wösten - Campus Recruiter - recruiter bij Alliander
Godelief Wösten - Campus Recruiter
Stel je vraag via: