ICT Trainees spelen de hoofdrol
NS wil dat reizigers reistijd gaan beleven als eigen tijd. Dat maken we mogelijk door middel van draadloos internet, onderweg en op stations. Of door straks digitale televisie aan te bieden op de hogesnelheidslijnen. Bij alles wat NS doet en van plan is te gaan doen speelt ICT een hoofdrol. Ontwikkelingen die nieuwe mogelijkheden met zich mee brengen voor jong ICT talent.

In totaal telt NS zo’n 1000 hoogopgeleide ICT’ers die werkzaam zijn bij verschillende bedrijfsonderdelen. Beleid, strategie, richtlijnen en de architectuur worden ontwikkeld door de centrale ICT afdeling bij NS Holding. Ook NS Reizigers, NS Stations, NS International en NedTrain beschikken over een eigen ICT afdeling. Zo werkt de één aan de toekomstige ICT infrastructuur op stations en de ander aan cloud computing voor onze medewerkers.

De ICT Trainee die we zoeken
ICT is jouw passie. Je hebt een HBO/WO-opleiding bedrijfskundige of technische informatica of een soortgelijke technische ICT opleiding en maximaal één jaar werkervaring. We zijn op zoek naar jonge talenten die inhoudelijk de diepte in willen, maar ook klantgericht willen leren werken. Bij alles wat jij mogelijk maakt, houd je de ervaring van onze reizigers in het achterhoofd. Ook het ontdekken van je eigen talenten behoort tot je ambities. Want in welke rol krijg jij eigenlijk de meeste energie? Deze eigenschappen samen vormen de ideale uitgangspositie om jouw carrière bij NS in beweging te zetten.

Een vliegende start als ICT Trainee
Het ICT Traineeship biedt jou de kans om een vliegende start te maken binnen NS. Je begint in een functie waar je direct verantwoordelijkheid voor draagt. De functies variëren van beheer en ontwikkeling tot architect of programmeur. Tegelijkertijd volg je een intensief opleidingstraject waardoor je jezelf zowel vakinhoudelijk als persoonlijk ontwikkelt. Je wordt begeleid door een mentor en diverse ervaren professionals. Kortom, een perfecte mix van werkend leren en lerend werken.

Het programma van het ICT Traineeship
Tijdens de vakmodules word je bijgepraat door ervaren ICT’ers van NS over diverse onderwerpen op het gebied van ICT bij NS. In de vaardigheden modules word je getraind in onder andere communicatieve vaardigheden, presenteren en samenwerken. Maar met vaardigheden alleen ben je er niet. Je gaat ook aan de slag met het onderzoeken van je persoonlijke overtuigingen en normen en waarden: hoe zit ik in elkaar en wat betekent dat voor wat ik wil en kan? Zowel in het eerste als in het tweede jaar voer je een individueel project uit. Je krijgt hierin de kans om je (verbeter) ideeën in je vakgebied voor NS tot uitvoer te brengen.

Begeleiding
Tijdens het Traineeship word je allereerst begeleid door je leidinggevende. Met hem of haar heb je eens in de twee weken een afspraak waarin jullie jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling bespreken. Daarnaast heb je een mentor, een MD-adviseur (Management Development) en een vakmeester. Bij je mentor kun je terecht met al je vragen over NS als organisatie. Daarnaast is je mentor ook een sparringpartner die je helpt als je eventueel tegen obstakels aanloopt of wilt werken aan je zelfvertrouwen. Je MD-adviseur spreek je elk kwartaal. Van hem /haar krijg je advies over je ontwikkeling en hoe je jouw carrièrepad bij NS kunt uitstippelen. Je vakmeester is een ervaren collega met een werkplek dicht bij de jouwe. Hij /zij helpt je vooral om je kennis over ICT bij NS naar een hoger niveau te tillen.

Je toekomst als ICT Trainee
Na het succesvol doorlopen van het ICT Traineeship bieden we je graag een vervolgfunctie aan. Je kunt hierbij denken aan een functie als informatieanalist. Als informatieanalist breng je de wensen van business in kaart en beschrijf je deze zodanig dat op grond van dat resultaat een beslissing kan worden genomen over de realisatie van een mogelijke informatie of ICT-ondersteuning. Of denk aan een functie als performance tester. Je werkt dan binnen projecten en test of het systeem voldoet aan de performance-eisen die gesteld worden aan de snelheid, capaciteit en beschikbaarheid. Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld ICT-professional bij het Internet Ontwikkelteam. Hier bouw je mee aan www.ns.nl, een website met meer dan 4 miljoen bezoekers per maand.