Wat is nodig om onze landschap te beschermen tegen securityincidenten zodat deze geen dreiging vormen voor de dagelijkse energievoorziening? Word OT Security Specialist bij Alliander en ontdek het. Bouw mee aan de veilige verduurzaming van Nederland!

Jouw energie

Een nieuw team geeft nieuwe energie. CISO Office is een nieuwe afdeling binnen onze organisatie. Jij weet alles van security en krijgt er energie van om dit toe te passen in het complexe speelveld van mens, proces en technologie. Ben jij de bevlogen professional die wil meewerken aan de verregaande digitalisering van het energielandschap? Heb jij de skills om ervoor te zorgen dat er adequaat wordt gereageerd op securitydreigingen en -incidenten? Laat je security hart spreken.

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen:

 • analyseren van en complexe verbanden leggen bij het onderzoeken van (potentiële) kwetsbaarheden, dreigingen en incidenten in het OT-landschap;
 • volgen, onderzoeken en analyseren van trends, ontwikkelingen en wijzingen binnen jouw expertisegebied en dit vertalen naar kansen en risico’s voor de organisatie;
 • participeren in en zorgen voor de implementatie van innovatie- en verbeterinitiatieven;
 • zorgen voor kennisdeling door bijvoorbeeld het geven van kennissessies, presentaties of trainingen.

We zoeken een nieuwe collega voor de standplaats Haarlem of Arnhem.

Jouw werkgever

Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Het CISO Office is verantwoordelijk voor het gehele proces van informatiebeveiliging binnen heel Alliander en heeft daarmee een sleutelrol in het beheersen van securityrisico’s. De organisatorische eenheden zijn verantwoordelijk voor het daadwerkelijk inregelen en implementeren van de securitymaatregelen om securityrisico’s te beheersen. Voor deze functie ga je vanuit het CISO Office werken aan de security van de vitale infrastructuur.

Bij het CISO Office werken we momenteel met 26 collega’s in verschillende rollen als security architecten, security specialisten en security managers. Het Cyber Resilience Center (team) monitort en test continue het digitale netwerk van Alliander op (mogelijke) security dreigingen, kwetsbaarheden en incidenten, om deze tijdig te ontdekken en er op te reageren.

In het andere team Alliander Security Diensten werken Security Architecten en Security Managers aan security vraagstukken. Hierbij zijn zij gezamenlijk verantwoordelijk voor het ontwikkelen van security bouwblokken, beleid en kaders. De security architecten zorgen voor organisatie brede integraliteit van security bouwblokken, beleid en kaders. De Security Managers zijn hierbij als expert het aanspreekpunt voor specifieke expertise gebied(en) en organisatieonderdelen.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek): een salaris tot € 5.027,- bruto per maand (schaal 9). Afhankelijk van kennis en ervaring vindt de inschaling plaats. Verder ontvang je een set aan secundaire voorwaarden die je zelf kunt samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van extra vrije dagen of mogelijkheden voor ouderschapsverlof. Ook zijn er ruime vergoedingen voor opleidingen & trainingen. We hebben alle voorwaarden hier een rij gezet: https://werkenbij.alliander.com/arbeidsvoorwaarden.

Jouw achtergrond

Met jouw achtergrond blink je uit als OT Security Specialist binnen de energiesector, bij voorkeur bij een netbeheerder. Jouw communicatieve vaardigheden zorgen ervoor dat je een kritische gespreks- en sparringpartner bent voor zowel directe collega’s als het management. Vanwege jouw kennis en ervaring kan je technische risico’s in een bredere context plaatsen en omzetten in advies en bijbehorende prioriteiten. Verder ben je klant- en resultaatgericht en bezit je sterke analytische vaardigheden. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van securitydreigingen en securitymonitoring volg je op de voet.

Ook ben je de persoon met:

 • hbo werk- en denkniveau;
 • ten minste twee jaar relevante werkervaring op het vlak van OT Security;
 • certificering in het vakgebied;
 • kennis van state of the art security tooling;
 • kennis van methoden voor security analyses;
 • kennis over OT-landschappen en bijbehorende OT-componenten;
 • kennis en ervaring in één of meer van de volgende hard-skills: software development, embedded systems, breed netwerk of serverbeheer van Linux en Windows.

Jouw actie

We hebben ruimte voor jouw energie! Wil je meer informatie over de vacature? Neem contact op met Barry Pouwels, Manager Cyber Resillience Center, via barry.pouwels@alliander.com.

Meer informatie over de selectieprocedure? Neem contact op met Colinda den Ouden, Corporate Recruiter, via colinda.den.ouden@alliander.com of via 06 – 42234638.

Goed van start gaan

Wij screenen alle sollicitanten vanuit goed werkgeverschap. Zo weten we zeker dat we op alle fronten een match zijn en een langdurige werkperiode tegemoet kunnen gaan. Want een goed begin is het halve werk, toch? Hoe zo’n screening er precies uitziet, kan variëren per vacature. Om je er een duidelijk beeld bij te geven, verwijs ik je graag naar https://werkenbij.alliander.com/arbeidsvoorwaarden/informatie-screening/ Hier kan je er alles over lezen.

Recruiter

Colinda den Ouden
Telefoonnummer: +31 (6) 42234638

Godelief Wösten - Campus Recruiter - recruiter bij Alliander
Godelief Wösten - Campus Recruiter
Stel je vraag via: