Uitdagende stageopdracht voor kwantitatief ingestelde student.
Ben je er klaar voor!

Over het CBS
In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.

Locatie: Den Haag
Opleidingsniveau: HBO, WO
Dienstverband: Stage overeenkomst
Uur per week: 40 en minder is bespreekbaar
Salaris: Stagevergoeding van €635,- bruto per maand bij een 40-urige werkweek.
Deadline: 01 Jul 2021

Waar kom je te werken
EOC/OIO is onderdeel van de economische statistieken en je krijgt te maken met een jong en dynamisch team. Uiteraard is er ook senioriteit aanwezig met collega’s die nagenoeg alles weten van het overheidsregister, de databases en scripts waarmee gewerkt wordt.
Misschien wennen, maar EOC/OIO hecht aan een informele werksfeer.

Vanwege ‘Corona’ werken we momenteel zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen
Als stagiaire bij EOC/OIO ga je je bezighouden met het verbeteren van het Overheidsregister. Je helpt bij de herinrichting van de database en de scripts eromheen om de kwaliteit van de overheidspopulatie te verbeteren en actueel te houden.
Het werk zal bestaan uit het ontwerpen van data- en procesmodellen, en de technische implementatie daarvan.
Tijdens je stage is er vrijheid om je te focussen op onderdelen die jou aanspreken. Bij EOC/OIO spelen ook ‘Machine Learning’ en ‘textmining’ een steeds grotere rol bij het beheer van het Overheidsregister.
Tijdens je stage werk je nauw samen met onze data analisten en register specialisten. Hoewel een meewerkstage de voorkeur heeft kun je bij ons ook terecht voor een afstudeerstage.
Deze stage biedt de mogelijkheid:

  • Je kennis toe te passen op echte data in een professionele werkomgeving.
  • Een uitdagende opdracht.
  • Een creatieve, flexibele en informele werksfeer.
  • Persoonlijke aandacht.

Wie zoeken wij

  • Hbo – wo werk- en denkniveau.
  • Studie met een kwantitatieve richting. Zoals: Computer Science, Data Science & Engineering, econometrie of (toegepaste) wiskunde.
  • Benodigde vaardigheden zijn programmeertalen en technieken zoals Python, R, SQL en in mindere mate Excel/VBA.
  • Kennis van en ervaring met het koppelen/synchroniseren van diverse data bronnen en het ontwikkelen van heuristieken.
  • Een proactieve, zelfstandige en gedreven werkhouding.
  • Goede communicatie- en presentatievaardigheden.

Wat bieden wij
Bij een stageduur van meer dan één maand heb je als een stagevergoeding van €635,- bruto per maand.
Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten?
Neem contact op met Frank Eckelmans, Statistisch Onderzoeker, gsmnr. 0653235251, email fjbb.eckelmans@cbs.nl, voor meer informatie.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze stage vacatures zelf in.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties
Je reactie op de vacature Ontwerp en technische implementatie van data- en procesmodellen ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.

Karin van Kasteel, Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie - recruiter bij CBS
Karin van Kasteel, Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie
Stel je vraag via: