Bij Rijkswaterstaat werk je in een innovatieve omgeving aan projecten die er echt toe doen. Kleine, grote en hele grote projecten die de veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid van Nederland verbeteren. Als Professional bij Rijkswaterstaat kom je terecht in een organisatie met veel ontwikkelmogelijkheden. In de breedte en in de diepte. Je leert door te doen, maar Rijkswaterstaat biedt je ook een breed scala aan interne en externe opleidingen.

Iets voor jou?
Je hebt affiniteit met ICT of data en je HBO- of WO-studie afgerond. Bijvoorbeeld in de richting technische of bedrijfskundige informatica, business IT management, bestuurskunde of data science. Je bent nieuwsgierig, leergierig en creatief en durft bestaande kaders en processen ter discussie te stellen. Je bent analytisch sterk en het werk van Rijkswaterstaat spreekt je aan. Je stapt in een wereld van grote complexe projecten die belangrijk zijn voor Nederland. Deze maatschappelijk relevante taak brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Nederland moet kunnen rekenen op Rijkswaterstaat. En jij bent daar een belangrijke schakel in.

Waar kom je te werken?
Bij de Centrale Informatievoorziening van Rijkswaterstaat (CIV) werken ruim 900 specialisten verspreid over Nederland, met het hoofdkantoor in Delft. Rijkswaterstaat is natuurlijk de grootste opdrachtgever, maar CIV werkt ook veel samen met partners, kennisinstituten en marktpartijen zowel binnen als buiten Nederland. CIV zorgt voor de ontwikkeling en beschikbaarheid van informatie binnen en buiten Rijkswaterstaat. Denk aan systemen en data met betrekking tot waterstanden, verkeerstelling, volgsystemen voor schepen, of data die Inkoop nodig heeft. Wij zorgen voor industriële automatisering bij bruggen, tunnels, rijkswegen en andere objecten. En daarnaast verzorgen we de kantoorautomatisering. Kortom een veelzijdige, grote en complexe IV-wereld.

Een opleidingsprogramma dat je laat groeien
Als young professional volg je een uitgebreid opleidingsprogramma, bestaande uit trainingen en vak gerelateerde cursussen. Zoals musthave cursussen als Prince2, ASL en Togaf en trainingen op het gebied van regievoering, businesspartnership en security by design. Je gaat jezelf verder ontwikkelen op het gebied van vakinhoudelijke werkwijzen, methoden en technieken, maar ook op het gebied van persoonlijke en communicatieve vaardigheden. Daarnaast bieden we je ook bedrijfsbezoeken, een mentor en een senior collega die coacht op vak inhoud. Je hoeft het dus zeker niet alleen te doen.

Wat kunnen we je bieden?
Je begint op een salaris van € 2.519 bruto (schaal 10) per maand. Bij goed functioneren stroom je binnen twee jaar door naar € 2.997 bruto (schaal 11) per maand. Bovenop het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer.