Bouw mee aan de toekomst van Lidl én die van jezelf

Een internationaal opererende retail-organisatie als Lidl is een uitstekende omgeving voor gedreven starters, die de lat steeds nét even iets hoger voor zichzelf leggen. Als ambitieuze high potential heb jij een duidelijk doel voor ogen. Via een snelle groeicurve wil jij het beste uit jezelf halen en toe werken naar een positie waarbij jij het verschil gaat maken. Want als jij iets doet, dan doe je het goed. Net als wij.

Via het Professional Traineeship word jij als professional ‘grootgebracht’ om het verschil te maken en mee te bouwen aan de verdere toekomst van Lidl. Binnen het Bouw & Vastgoed Traineeship (startmoment: 1 oktober 2019) krijg jij een unieke kans om Lidl organisatie breed te leren kennen.

Bouw & Vastgoed
Onze afdeling Bouw & Vastgoed houdt zich bezig met vele aspecten van vastgoed, zoals het acquireren, ontwikkelen, (om)bouwen en het onderhouden van filialen en distributiecentra. Duurzaam en circulair bouwen zijn uitgangspunten waar wij, met de uitdagingen van vandaag, ons ultiem willen voorbereiden op de toekomst. Wij volgen de ontwikkelingen van nieuwe technieken op de voet en onze energiecoördinatoren proberen een voorbeeld te zijn voor de markt op het gebied van duurzame energie met onder andere de ontwikkeling van CO² neutrale en gasvrije filialen en distributiecentra met zonnepanelen op het dak.

Als trainee zie je de plannen die ontstaan bij onze bouwkundig tekenaars tot uitvoering komen met uiteindelijk een opening van een winkel of zelfs een geheel winkelcentrum of distributiecentrum als resultaat. Ook na opening zorgt de afdeling voor gedegen en duurzaam onderhoud op het allerhoogste niveau.

Als Bouw & Vastgoed Trainee krijg je door praktijkervaring en het uitvoeren van verschillende projecten een breed georiënteerd beeld van deze discipline bij Lidl. Het traineeship stoomt je klaar voor een carrière binnen onze dynamische en groeiende organisatie, waarbij je kunt uitstromen in verschillende disciplines, zoals:

 • Vastgoedacquisitie en –beheer.
 • Energy Management & Circulariteit.
 • Facility Management.
 • Bouwcoördinatie.
 • Filiaal & DC bouw.
 • Projectontwikkeling.

De baan

 • In de basisfase krijg je een helder beeld van de scope van Lidl Nederland en krijg je inzicht in de synergie tussen het hoofdkantoor, de distributiecentra/regiokantoren en de filialen. Net als iedere medewerker die bij Lidl begint, start je met de basisopleiding in een filiaal en maak je kennis met de verschillende functies op ons distributiecentrum en regiokantoor. Hierdoor krijg je een goed en breed beeld van wat er dagelijks speelt op de werkvloer.
 • In de oriëntatiefase ga je aan de slag binnen ons Bouw en Vastgoed afdeling. Door praktijkervaring en het uitvoeren van verschillende projecten krijg je een goed beeld van deze afdelingen, zoals vastgoedacquisitie, energy management & circulariteit, filiaal & DC bouw en projectmanagement.
 • In de laatste verdiepingsfase voer je samen met je medetrainees een project uit binnen een andere discipline en wordt je ingewerkt in de functie die je gaat bekleden na je Traineeship die aansluit bij jouw capaciteiten en ambitie.
 • Gedurende het Traineeship doorloop je een uitgebreid trainingsprogramma gericht op je eigen persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit.
 • Om de steile leercurve vast te houden die wij van jou als trainee verwachten word je intensief begeleid in je ontwikkeling door een professionele coach.
 • Intervisiebijeenkomsten met andere trainees vinden regelmatig plaats om ervaringen uit te wisselen en een band te creëren om van elkaar te leren.

Jouw profiel

 • Afgeronde HBO/WO richting Bouwkunde, Technische Bedrijfskunde, Real Estate Management, Industrieel Ontwerp, Werktuigbouwkunde, Facility Management, Building Technology, of vergelijkbaar.
 • 0-2 jaar werkervaring. Leidinggevende ervaring of een rol waarin jij het voortouw hebt genomen zien wij graag terug in jouw profiel. Retail ervaring is een pre.
 • Je bent pragmatisch en je staat met beide benen op de grond. Je bent zelfbewust en bent in staat om te reflecteren op jouw eigen gedrag.
 • Met jouw gedreven mentaliteit ga je voor het beste resultaat.
 • Jouw enthousiasme en positieve insteek zorgen ervoor dat je ideeën goed kunt overbrengen en dat je anderen gemakkelijk mee krijgt. Je neemt graag het voortouw en bent leergierig.
 • Tijdens jouw studie heb je niet stilgezeten. Naast een verklaarbaar studietempo zien wij ook graag minstens één praktische ervaring binnen het gekozen vakgebied terug in jouw cv, zoals relevante bijbanen, stages, eigen onderneming of vrijwilligerswerk.

Wij bieden

 • Een unieke kans om te bouwen aan jouw ontwikkeling binnen de snelst groeiende retailer van Nederland.
 • Een combinatie van ‘learning on the job’, en een uitgebreid ontwikkel- en opleidingsprogramma.
 • Goede arbeidsvoorwaarden met een marktconform salaris.

Solliciteren
Heb jij de drive om het maximale uit jezelf halen binnen een snelgroeiende multinational? Start dan je carrière bij Lidl als Bouw & Vastgoed Trainee op 1 oktober 2019. Tot en met woensdag 5 juni kun je solliciteren op dit traineeship. Daarna zullen wij de eerste selecties maken op basis van CV & motivatiebrief. De exacte sollicitatieprocedure voor onze traineeships is te vinden op: www.werkenbijlidl.nl/nl/1628.htm

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Eliane Brouwer (035-5232847) of Yvonne Holthuis (035-5287466).