Het 18 maanden durende Retail Management Traineeship is ons traineeship gericht op een ontwikkelprogramma in onze filialen en deels ons regiokantoor. Het bestaat uit een basisfase, oriëntatiefase en verdiepingsfase. Je begint je traineeship met een uitdagende meerdaagse kick-off, waarin je Lidl leert kennen, jezelf en je medetrainees. Een bijzondere tijd waarin je fundament legt voor je traineeship en waar je nog vaak aan zult terugdenken!

De baan

 • Basisfase: In deze fase krijg je een helder beeld van de scope van Lidl Nederland en inzicht in de synergie tussen de distributiecentra, regiokantoren en de filialen. Je start met een basisopleiding in een filiaal en je maakt kennis met de verschillende functies op ons distributiecentrum en regiokantoor. Hierdoor krijg je een goed en breed beeld van wat er dagelijks op de werkvloer speelt.
 • Ontwikkelfase: Je gaat aan het werk in een Lidl supermarkt waar je al snel onderdeel uitmaakt van het kaderteam. Dit betekent dat je al snel de verantwoordelijkheid krijgt om de winkel optimaal te laten presteren en leer je alles over de werkzaamheden die horen bij de operationele aansturing. Denk hierbij aan weekplanningen maken, voorraadbeheer maar ook het kassasysteem, verkoopoptimalisatie en managementrapportages.
 • Extra stap in verantwoordelijkheden: Wanneer jij hebt laten zien dat je er klaar voor bent, krijg je de verantwoordelijkheid over je eigen supermarkt. Het draait nu niet meer alleen om het behalen van de beste omzet, maar nu ook om andere werkzaamheden zoals inkoop, marketing, personeels-vraagstukken en administratie. Gedurende deze periode ontvang je diverse trainingen op het vlak van leiderschap, effectief communiceren en teamontwikkeling.
 • Verdiepingsfase: In deze fase wordt bepaald welk uitstroomprofiel na je traineeship het beste bij jou past. Afhankelijk van die uitkomst geven we samen met jou het traineeship verder vorm. Zo kan het zijn dat je handvatten krijgt aangereikt om jouw functie als supermarktmanager nog beter uit te oefenen, zodat je na het traineeship de mogelijkheid hebt om door te groeien naar een rol als rayonmanager.

Jouw profiel

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding in bijvoorbeeld: Marketing, Bedrijfskunde, (Commerciële) Economie, MER, Small Business & Entrepreneurship, International Business, Retail Management, Hogere Hotelschool
 • Jij kijkt terug op een actief studentenleven met extracurriculaire activiteiten zoals topsport, bestuurlijke ervaring, een relevante bijbaan, vrijwilligerswerk, een periode in het buitenland of een eigen onderneming. Leidinggevende ervaring is uiteraard een pré.
 • Affiniteit met of ervaring in de supermarkt/retail branche is mooi meegenomen, maar geen vereiste.
 • Verder kun je goed plannen, organiseren en ben je ondernemend ingesteld door het beste voor de klant centraal te stellen.
 • Je bent zelfbewust en continu op zoek naar waar je het nog beter kunt doen.

Wij bieden

 • Een zeer steile leercurve door snel veel verantwoordelijkheden in een uitdagende praktijk omgeving te krijgen, intensieve ontwikkeling van jouw retail- en supermarktkennis en een uitgebreide persoonlijk leiderschap trainingsprogramma, waarbij je continu in staat bent het geleerde de volgende dag direct in praktijk te brengen.
 • Gedurende het hele traineeship word je intensief begeleid.
 • Een zeer steile leercurve door snel veel verantwoordelijkheden in een uitdagende praktijk omgeving te krijgen. Vanuit de business door een manager en vanuit de afdeling Leiderschap & Ontwikkeling door een persoonlijke coach. Beiden helpen jou om het beste uit jezelf te halen.
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden en een auto van de zaak.
 • De kans om mee te groeien met een van de meest succesvolle organisaties van Nederland.

Solliciteren
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Kim Molenaar, onze Campus Recruiter (035-5286046).

Iris Schoormans - Campus Recruiter & Employer Branding - recruiter bij Lidl
Iris Schoormans - Campus Recruiter & Employer Branding
Stel je vraag via: