Ben je recent of bijna afgestudeerd en wil je jouw toekomstige werkgever eerst eens breed leren kennen, dan is het Traineeship van Rijkswaterstaat een mooie kans.

Traineeship: duur en start
Een traineeship bij Rijkswaterstaat duurt anderhalf jaar. Ieder half jaar vervul je een andere functie en werk je aan een opdracht. Denk aan een traineeopdracht in smart mobility, tunnels, contractbeheer, innovatie of duurzaamheidsmaatregelen. Opdrachten kunnen eigenlijk alle werkvelden en processen van Rijkswaterstaat betreffen. Daarnaast volg je een uitgebreid opleidingsprogramma. Je kunt meerdere keren per jaar instromen.

Ontwikkel je verder…
Als trainee heb je een duidelijk doel: jezelf ontwikkelen. Dat gaat zeker lukken met ons uitgebreide opleidingsprogramma. Hierin vind je opleidingen zoals Starten met Adviseren, Politiek Bestuurlijke Gevoeligheid en Integraal Projectmanagement. Ook wordt er voldoende aandacht besteed aan persoonlijke effectiviteit, leiderschap en procesgericht werken.

…samen met anderen
In elke periode van een half jaar werk je aan een functiegerichte leeractiviteit, toegespitst op een bepaald werkveld. Elke drie maanden vindt het zogenaamde ‘pizza-overleg’ plaats, een combinatie van leren en dineren. En je krijgt, samen met je mede-trainees, een aanvullende managementopdracht. Met elkaar geef je zo zelf invulling aan je eigen ontwikkeling en werk je ondertussen mee aan de organisatiedoelen. Maar je doet het natuurlijk niet alleen. Naast de hechte groep trainees om je heen, krijg je ook een buddy en coach die je waar nodig helpt en bijstaat.

Voor wie?

  • je hebt een masterstudie afgerond op het gebied van (civiele) techniek, ICT, inkoop, water- of verkeersmanagement of duurzaamheid en milieu
  • je wilt de mogelijkheden van Rijkswaterstaat als werkgever in de breedte ontdekken
  • je hebt maximaal 3 jaar werkervaring
  • je hebt je tijdens of na je studie aantoonbaar geïnteresseerd in het werkveld van Rijkswaterstaat
  • je bent bereid om op verschillende plekken in Nederland aan het werk te gaan en te reizen

Spreken begrippen als lef, creativiteit en innovatie je aan, dan ben je als trainee op de juiste plek. Enthousiasme en relativeringsvermogen zit in je DNA, net als de drive om je te ontwikkelen. Combineer je ook nog flexibiliteit en een proactieve inzet met uitstekende netwerkcapaciteiten? Dan komen we graag met je in contact.

Meer informatie?
Meerdere keren per jaar organiseren wij Inhousedagen om toekomstige trainees kennis te laten maken met ons en onze organisatie. Op deze dagen bieden wij een inhoudelijk programma zodat je een goed idee krijgt van onze organisatie en krijg je praktische informatie over het traineeprogramma en de mogelijkheden die er bij Rijkswaterstaat zijn op basis van jouw studie-achtergrond. Ook zijn wij aanwezig op campus evenementen. Heb je een specifieke vraag over het traineeship, dan kun je deze mailen aan Radha radha.jharap@rws.nl. Of heb je een vraag voor een trainee? Dat kan ook: app nu met één van onze trainees via 06 29 83 84 34.

Solliciteren
Je kunt gedurende het hele jaar instromen bij Rijkswaterstaat. De sollicitatieprocedure neemt in het totaal circa 6 weken in beslag. De procedure ziet er als volgt uit:

  • Stap 1: Voeg de URL van jouw volledige ingevulde LinkedIn profiel toe aan je CV en solliciteer hier
  • Stap 2: Als jouw profiel past neemt een recruiter contact met je op om kennis te maken. Als het gesprek positief verloopt, ga je verder naar stap 3.
  • Stap 3: Je wordt uitgenodigd voor een e-assessment. Dit kun je gewoon thuis doen. Als het resultaat daarvan positief is, ga je verder naar stap 4.
  • Stap 4: De laatste stap: de selectiedag. Wij doen met jou een aantal tests en jij krijgt ook de gelegenheid om ons het hemd van het lijf te vragen. Aan het einde van die dag weten we precies wat we aan elkaar hebben en of we een samenwerking met elkaar aan willen.
  • Stap 5: En willen we dat beiden dat is er nog het arbeidsvoorwaardengesprek waarin we ook afspraken maken over wanneer je gaat beginnen en met welke opdracht.
Lisa Groot - Campusrecruiter - recruiter bij Rijkswaterstaat
Lisa Groot - Campusrecruiter
Stel je vraag via: