Drie vragen die jij gaat beantwoorden:

  1. Meten we de Investeringen in software door bedrijven nauwkeurig?
  2. Wat kunnen we verbeteren? 
  3. Hoe moeten verbeteren?

Over het CBS
In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.

  • Locatie: Heerlen
  • Opleidingsniveau: HBO, WO
  • Categorie: Dienstverband: Stage overeenkomst
  • Uur per week: 36
  • Salaris:Bij een stageduur van meer dan één maand krijg je een stagevergoeding van €635,- bruto per maand, gebasseerd op een 40-urige werkweek.

Waar kom je te werken
Het team statistiekproductie (ESP) maakt economische en internationaal gerichte statistieken. Het team Investeringen bestaat uit 3 personen en wordt aangestuurd door een projectleider.
Jij gaat dit team aanvullen met waardevol onderzoek naar investeringen naar software.

Vanwege ‘Corona’ werken we momenteel zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen
Voor de investeringsstatistiek worden bedrijven gevraagd welke investeringen ze doen. Dit zijn materiële en immateriële investeringen. De definities geven we jou tijdens de stage.
De cijfers worden gebruikt door de afdeling nationale rekeningen om de ‘boekhouding van Nederland’ te maken. Hierbij worden door deze afdeling meerder bronnen gebruikt om cijfers te maken.
In dit proces kunnen bepaalde bronnen beter beoordeeld worden dan anderen.
Elk statistiekjaar worden de grootste verschillen tussen de uiteindelijke cijfers van de statistiek investeringen en de uiteindelijke cijfers van Nationale Rekeningen onder de loep genomen.
Hier is twee jaar geleden naar voren gekomen dat één van de grootste, onverklaarbare, verschillen ontstaat bij de investeringen in software. Dit verschil is de reden voor onderzoek.
Hier is al naar gekeken binnen de afdeling, maar de materie is complex en verspreid.

We zoeken één persoon die hier induikt en een juist beeld schept en met oplossingen komt om dit verschil te verkleinen of te duiden.

Mooier kunnen we de uitdaging niet maken!

Wie zoeken wij
Je volgt een hbo- of wo –opleiding met vakgebied economie of accountancy.

Wat bieden wij
Bij een stageduur van meer dan één maand krijg je een stagevergoeding van €635,- bruto per maand.
Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten
Meer weten?
Jan-Pieter Heijmans (Projectleider Investeringen) 045-5706472
Patricia Smeets (Hoofd team ESP) 06-1580085

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze stage vacatures zelf in.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties
Je reactie op de vacature Speurwerk naar investeringen in software ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.

Karin van Kasteel, Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie - recruiter bij CBS
Karin van Kasteel, Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie
Stel je vraag via: