• Bachelor - hbo
 • Fiscaal
 • Diverse locaties
 • 24-40 uur

Functieomschrijving
Welke invloed heeft het handelen van de Belastingdienst op de compliance van een grote onderneming? Het antwoord op deze vraag en andere vragen ontdek jij als stagiair finance, tax and advice bij de directie Grote Ondernemingen in Amsterdam, Utrecht of Arnhem Een interessante stage die je gegarandeerd mooie kansen oplevert!

Dit doe je bij de Belastingdienst

Tijdens je stage leer je onze processen kennen en krijg je de verschillende aspecten van onze dienstverlening helder in het vizier. Ondertussen krijg je de kans om jouw eigentijdse en vernieuwende kennis volop in te zetten om processen — en dus de dienstverlening aan burgers en bedrijven in Nederland — voortdurend te optimaliseren. Een echte win-winsituatie.

Bij het formuleren van een passende stageopdracht kun je rekenen op onze ondersteuning. Zeker is wel dat jij je onder professionele begeleiding verdiept in actuele fiscale vraagstukken, waarbij je jouw theoretische kennis toepast in de praktijk. Je beoordeelt aangiften en bezwaarschriften en je behandelt verzoeken om vooroverleg. Zijn er andere werkzaamheden die je graag wilt oppakken? Ook dat kan. Eigen initiatief wordt gewaardeerd!

Een bijzondere stage, omdat …

 • Je bijdraagt aan een financieel gezond Nederland, waar ondernemingen zich aan de regels houden en geld in de schatkist brengen.
 • Je bij de directie Grote Ondernemingen samenwerkt met uiteenlopende specialisten.
 • We onze stagiairs van vandaag zien als de medewerkers van morgen. Onze organisatie biedt jou dan ook een enorme hoeveelheid mogelijkheden. Je legt een mooie basis voor je toekomst.

Dit zegt een collega over jouw werkomgeving

Zelfstandig naar aangiften kijken, lastige theoretische vraagstukken behandelen, de juiste feiten verzamelen en tot een oordeel komen. Na een paar maanden stage wist ik al zoveel meer dan ik had verwacht. Ik zou tegen alle studenten willen zeggen: doe het gewoon! Het geeft een enorme voorsprong.” Thomas, voormalig stagiair.

Functie-eisen

 • Je bent vierdejaars hbo-student finance, tax and advice óf fiscaal recht en economie.
 • Je hebt voldoende studiepunten om deze stage te kunnen lopen (stuur je cijferlijst mee).
 • Je bent minimaal vier maanden 24 tot 40 uur per week beschikbaar voor de locatie Amsterdam, Utrecht of Arnhem.

Jouw competenties

 • omgevingsbewustzijn
 • plannen en organiseren
 • samenwerken
 • zelfontwikkeling

Bijzonderheden
Als de beschikbare stageplaatsen zijn vervuld, wordt de vacature gesloten. Wacht dus niet te lang met reageren.

We houden, voor zover mogelijk, rekening met jouw voorkeurslocatie, maar kunnen plaatsing op deze locatie niet garanderen.

Selectie vindt (hoogstwaarschijnlijk) plaats via videoselectie.

Wanneer je solliciteert bij de Belastingdienst, is het belangrijk dat je voldoet aan de functie-eisen. Vermeld deze duidelijk in je cv.

Graag ontvangen we je motivatiebrief, cv en cijferlijst tijdig in een Word-, Excel- of Pdf-bestand; na sluitingsdatum is het niet mogelijk om jouw sollicitatie in behandeling te nemen.

Vermeld in je motivatiebrief duidelijk:

 • Je motivatie voor en doel van deze stage.
 • De begin- en einddatum van jouw stage.
 • Het aantal uur per week dat je beschikbaar bent.
 • Benoem je eerste en tweede voorkeurslocatie.

Als je al eerder stage gelopen hebt bij de Belastingdienst, vermeld dan ook de naam van je toenmalige stagebegeleider!

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je reageert via de daarvoor bestemde sollicitatiebutton en alle benodigde documenten zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat dit mogelijk technische problemen met zich meebrengt en wacht niet tot het laatste moment met solliciteren.

Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken (zoekmachines) en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces. Ook is het mogelijk dat we je screenen op onbesproken gedrag.

Om stage te lopen bij de Belastingdienst, moet je een stageovereenkomst en geheimhoudingsverklaring ondertekenen en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overhandigen.

Solliciteren voor een stage bij de Belastingdienst
Het sollicitatietraject voor stagairs bij de Belastingdienst bestaat uit 3 stappen. Tijdens deze stappen willen we zoveel mogelijk te weten komen over jou, maar we laten je uiteraard ook uitgebreid kennismaken met ons. Daardoor weten we zeker dat er een match is van beide kanten.

 1. Sollicitatie + selectie
 2. Sollicitatiegesprek of selectiedag
 3. Terugkoppeling

Meer over de vacature of sollicitatieprocedure?

Dennis ten Hove, landelijk stagecoördinator Grote Ondernemingen
Contact via Whatsapp: 06 - 21 18 79 29

Ronald Garretsen - recruiter - recruiter bij Belastingdienst
Ronald Garretsen - recruiter
Stel je vraag via: