Functie­omschrijving
Alles leren over communicatie wat je altijd al wilde leren! Je werkt mee aan het verder vormgeven van de communicatie van Rijkswaterstaat, het onderdeel Water, Verkeer en Leefomgeving (WVL). WVL voorziet de uitdagingen, kansen en mogelijkheden voor een toekomstbestendig Nederland.

Met open vizier en nieuwsgierigheid vergroten we elke dag onze kennis & inzichten op het gebied van bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid. Daarmee voorzien we anderen in hun kennis- en strategiebehoefte van vandaag en morgen. Zo werken we met elkaar aan het Nederland van overmorgen.

We hebben in meerdere disciplines (in- en externe communicatie, woordvoering, social media) stageplaatsen. Ons organisatieonderdeel werkt aan een zeer breed palet van uiteenlopende onderwerpen: van luierrecycling tot asfaltstroefheid tot smart mobility tot waterkwaliteit. En nog veel meer.

Je helpt bij de voorbereiding en advisering van de communicatie-aanpak, en bij de uitvoering (zoals evenementen, campagnes, mediabenadering, nieuwsbrieven, factsheets, brochures, infographics, banners, advertenties, posters enz.).
Je kunt bij ons dus met die disciplines van het vak kennismaken, waar jij extra nieuwsgierig naar bent. Bovendien leer je hoe je kunt omgaan met het werken in een complexe, politieke organisatie.

Stageperiodes duren bij ons idealiter zes maanden: rond die tijd begin je er echt lekker in te komen, kun je dingen zelfstandig oppakken en uitvoeren en kun je echt zeggen: ik heb mijn stempel op de communicatie gedrukt! Het is hierbij mogelijk om je afstudeeronderzoek te combineren met je stageperiode. Bel of mail ons voor het gemak om te overleggen over de mogelijkheden.

Functie-eisen

 • Je bent student journalistiek of communicatie en wilt ervaring opdoen als jr. communicatieadviseur binnen de overheid.
 • Je bent verbindend en communicatief.
 • Je bent pro-actief en zelfstandig.
 • Je hebt een hands-on mentaliteit
 • Je kunt goed samenwerken.
 • Je hebt een vlotte pen

Arbeids­voorwaarden
Dienst­verband- Meeloopstage
Maximaal aantal uren per week - 36 uur

Overige arbeids­voorwaarden
Werk je minder dan 40 uur? Dan is je vergoeding naar rato. Naast je stagevergoeding heb je recht op betaalde vakantie-uren.

Indien je geen studentenreisproduct hebt, kom je in aanmerking voor een mobiliteitskaart van Rijkswaterstaat. Let op! Dit geldt alleen indien je geen recht meer hebt op een OV-chipkaart. Indien je wel in het bezit bent van een studentreisproduct, maar extra reiskosten maakt t.b.v. de uitvoer van je stagewerkzaamheden dan kan je deze reiskosten declareren.

Bijzonderheden

 • Je kunt alleen stagelopen bij Rijkswaterstaat als je staat ingeschreven bij een onderwijsinstelling.
 • De exacte startdatum bepalen we in onderling overleg.
 • De stage is in eerste instantie voor 32 uur per week. Mocht dit niet passen, dan kunnen we uiteraard in overleg bepalen voor hoeveel uur jij stage komt lopen.
 • Bel voor meer informatie over de sollicitatieprocedure het klantencontactcentrum via 088 – 797 07 88.
 • Heb je inhoudelijke vragen over deze stagevacature? Neem dan contact op met Lisa Groot, stagecoördinator, via stage@rws.nl.

Solliciteren? Digitaal solliciteren
Rijkswaterstaat nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Lisa Groot - Campusrecruiter - recruiter bij Rijkswaterstaat
Lisa Groot - Campusrecruiter
Stel je vraag via: