Van veel evenementen is het momenteel onduidelijk in welke vorm ze worden aangeboden. We doen er alles aan om je de juiste informatie te geven, maar check voor de zekerheid ook altijd even de site van de betreffende werkgever met informatie over evenementen en sollicitatieprocedures

Over het CBS

Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.


Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.

 • Locatie:Den Haag
 • Opleidingsniveau:HBO
 • Categorie:Overig
 • Dienstverband:Stage
 • Uur per week:40
 • Salaris:Er geldt een stagevergoeding van € 628,- bruto per maand. Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.


Solliciteren
Waar kom je te werken?
De hoofddirectie Sociaaleconomische en Ruimtelijke Statistieken (SER) heeft binnen het CBS tot taak het produceren van statistieken over de bevolking en haar leefsituatie, regionale statistieken, statistieken over de leefomgeving (milieu, natuur en ruimte ) en specifieke functionele (bedrijven-) statistieken. Daarnaast heeft de hoofddirectie SER de CBS-brede functie om niet-reguliere statistische informatie optimaal te ontsluiten voor het algemene publiek en specifieke klanten. SER is tevens verantwoordelijk voor het Data Service Centrum, dat als centraal opslag- en distributiecentrum voor microdata en statistische data fungeert. Binnen de hoofddirectie SER is de sector Quartaire sector verantwoordelijk voor de thema’s gezondheid en zorg, onderwijs, veiligheid en rechtsbescherming, technologie, cultuur en toerisme. Binnen het team Onderwijs is er plek voor een stagiair.

Het werk
Bij team Onderwijs werken 18 mensen die betrokken zijn bij het onderwijsterrein en samen een hecht team vormen. Naast de reguliere productie van StatLinetabellen wordt er veel maatwerk uitgevoerd voor diverse externe klanten waarvan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) de belangrijkste is.

In deze meewerkstage moeten begrippen op het terrein van Onderwijs worden gestandaardiseerd. Deze begrippen worden gebruikt in de tabellen, bij maatwerk en bij publicaties – binnen en buiten het team.

Jouw profiel

 • Je volgt een hbo-opleiding met vakgebied documentatie
 • Je werkt nauwkeurig en resultaatgericht: Je kan goed samenwerken en beschikt over goede communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk) Competenties:ondernemerschap, samenwerken en innovatie
 • Kennis van het onderwijsveld (anders dan als leerling) is een pre.
 • Ons aanbod
 • Bij een stageduur van meer dan één maand heb je als stagiair recht op een stagevergoeding.
 • Er geldt een stagevergoeding van € 628- bruto per maand. Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Meer weten?
Meer weten? Neem contact op met Lisette Eggenkamp, hoofd team Onderwijs, 070 334 5577 voor meer informatie.

Reacties
Je reactie op de vacature Begrippen in het onderwijs ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.

Karin van Kasteel, Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie - recruiter bij CBS
Karin van Kasteel, Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie
Stel je vraag via: