Binnen de divisies komen verschillende functies voor in alle fasen van het statistisch proces. Dit gaat van de ontwikkeling van statistieken tot de statistische analyse.

Statistisch Onderzoeker

Als Statistisch onderzoeker ben je werkzaam op het gebied van het thema binnen de taakgroep/cluster. Een nieuwsgierige en initiatiefrijke onderzoeker die zijn/haar kansen grijpt, zal een belangrijke bijdrage aan nieuwe ontwikkelingen kunnen leveren. Je voert zelfstandig deelonderzoeken uit en verleent inhoudelijke ondersteuning bij deelonderzoeken van statistisch analisten.
Je onderhoudt een netwerk van deskundigen en gebruikers en je draagt zorg voor en/of levert een bijdrage aan een verantwoorde publicatie van de resultaten. Daarnaast draag je bij aan of schrijf je zelfstandig artikelen voor gebruik binnen en/of buiten het CBS.

Verschillende achtergronden, zelfde focus

Bij CBS werken mensen met allerhande achtergronden nauw samen. Je vindt er economen en software engineers, maar ook biologen, medici en scheikundigen. Je ziet er pantalons en spijkerbroeken, mantelpakjes en slobbertruien. Wat iedereen gemeen heeft is een focus op onderzoeksresultaten van de allerbeste kwaliteit.

We registreren en onderzoeken van alles

CBS registreert en onderzoekt zo ongeveer alles wat voor onze samenleving van belang is. Of het nu gaat over kinderopvang of werkgelegenheid; over schoolverlaters of de aardappeloogst. Op basis van onze cijfers maken overheden beleid, bepalen bedrijven hun strategie en schrijven journalisten hun verhalen. Je komt ons werk dan ook bijna dagelijks tegen op internet, radio, tv en in de krant.

Jouw Open Sollicitatie - een lijntje met CBS!

Regelmatig zijn er vacatures. Via bovenstaande button kun je een open sollicitatie sturen aan CBS. Upload jouw motivatiebrief en CV en Qompas stuurt de open sollicitatie dan exclusief aan de juiste mensen bij het CBS. 

NB: Geef in jouw brief een uitgebreide motivatie waarom het CBS jou zou moeten matchen met ontstane vacatures en geef aan of je voorkeur uit gaat naar de vestiging in Den Haag of Heerlen.

Karin van Kasteel, Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie - recruiter bij CBS
Karin van Kasteel, Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie
Stel je vraag via: