Standplaats: Amsterdam
Opleidingsniveau: Bachelor
Dienstverband: Full-Time
Vakgebieden: ICT & Consultancy Project & Procesmanagement


Jouw passie: feeling voor zowel de Business als IT en hierdoor bijdragen aan het bouwen aan de Bank Anno Nu!

We staan voor de grootste IT-uitdaging uit onze geschiedenis. Bouw jij mee aan de bank van de toekomst? Deel jij onze kijk op bankieren en ondernemen? Ben jij de verbindende schakel die vragen van de organisatie doorvertaalt naar IT oplossingen? Ben jij communicatief sterk en wil je een flitsende start van jouw carrière? Vertel ons jouw verhaal. We zijn benieuwd! Als je goed bent, kun je bij ons nog beter worden. Dat beloven we je. Dit is je kans om de professional te worden die je wilt zijn.

Hoe ziet je werk eruit?
Management potentieel en altijd bezig met de mogelijkheden van de toekomst? Dan ben je op je plek bij Business IT/Consultancy. IT is het onderdeel binnen de bank dat zorgdraagt voor een optimale dienstverlening voor onze klanten en interne business. De activiteiten en ontwikkelingen binnen IT vormen een belangrijke voorwaarde voor de business strategie van de bank, zowel in Nederland als in het buitenland. IT kent binnen de bank vijf hoofdonderdelen. Als trainee kun je je hierbinnen bewegen, leer je veel en zijn er voldoende kansen voor jouw carrière.

Tijdens de eerste week van je Traineeship maak je kennis met jouw collega-trainees die overal binnen de bank gaan werken. Hierdoor bouw je in no-time een netwerk op en raak je bekend met de bank en de mensen die er werken. Daarna begin je met je eerste project binnen IT. Dit project duurt 3 maanden. Dit kan het maken van een strategisch jaarplan voor de afdeling zijn, het coördineren en begeleiden van het proces van samenwerkingsverbanden met onze leveranciers of het meedenken over mobiele applicaties. Je hebt hierin een duidelijke verantwoordelijkheid en wordt flink uitgedaagd. Jouw dag? Die is nooit hetzelfde! Je zit met het MT van je afdeling rond de tafel, maakt belangrijke management rapportages of je presenteert je verbeterplannen aan jouw mentor. Je hebt daarnaast contact met (mede)trainees en voert bijvoorbeeld intervisiegesprekken. Je bent bezig met je persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling of met maatschappelijke projecten bijvoorbeeld voor de ABN AMRO Foundation. Door een nauwe samenwerking met de verschillende afdelingen binnen IT ben je altijd up-to-date en leer je van elkaar.

Heb je het Traineeship succesvol afgerond dan stroom je bijvoorbeeld uit binnen IT International of ons Information Security Office en ben je in staat kritisch, maar met een positieve inslag de Business te challengen met IT oplossingen en beheermogelijkheden. Uiteraard kan je ook business analist worden bij innovatieve projecten, bijvoorbeeld op het gebied van ontwikkeling van Apps. Of misschien heb je management ambities en word je projectleider van een uitdagend IT project. Maar managen is geen must, zo kan je ook specialist worden binnen het onderdeel waar onze IT architectuur wordt ontwikkeld. Eén ding is zeker: je zit dicht tegen het senior management aan en zij zien jou als het talent van de toekomst!

Wie ben jij?
Je bent sensitief en communicatief sterk. Je kunt goed verwoorden wat jouw mening is. Wel blijf je altijd nieuwsgierig naar wat anderen te vertellen hebben. Daar doe je ook wat mee. Ben je verder een echte ‘out of the box’ denker en durf je door te pakken. En uitstekend in staat om moeilijke zaken om te zetten in begrijpelijk taal? Blijf je daarnaast altijd investeren in jezelf, en met het oog op de Bank Anno Nu.

We bieden je veel kansen, dus stellen we heldere eisen. Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:
- een afgeronde Bachelor of Master opleiding en maximaal 2 jaar werkervaring
- uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse taal
- affiniteit met IT en dan vooral IT Consultancy
- je schakelt makkelijk tussen verschillende partijen en hebt een klantgerichte instelling
- je bent proactief bezig met de laatste trends en ontwikkelingen binnen IT
- goede social skills en de gedrevenheid om resultaten neer te zetten
- je wilt leren en groeien
- je hebt naast je studie voldoende nevenactiviteiten en/of buitenlandervaring

Wie zijn wij?
IT bij ABN AMRO is werken in het spanningsveld van innovatie, veiligheid, kosten en klanttevredenheid. 24 uur per dag, zeven dagen per week en in samenwerking met onze leveranciers. Wist je trouwens dat ABN AMRO de afgelopen jaren enkele hoogstandjes heeft geleverd op het gebied van technische ontvlechting en integratie van banksystemen? Dat de Consumenten Geldgids ABN AMRO's internet bankieren het cijfer 9,4 gaf? En onze innovatieve mobiel bankieren App al sinds de start vijf sterren krijgt in de Appstore? Dát is IT bij ABN AMRO.

Werken bij ABN AMRO betekent: nog beter worden in wat je doet. We begrijpen klanten, vertalen hun ambities naar gemeenschappelijk succes en verdienen zo vertrouwen. We durven te zeggen dat we onze klanten kennen, wat hen bezighoudt en wat hun wensen zijn. Klantbelang is ook: een overzichtelijk productaanbod bieden. En helder communiceren. Loop mee voorop. Bankieren is ons vak, de wereld onze uitdaging.

Wat bieden wij je?
In ons Traineeship krijg je de vrijheid om flexibel te werken. Een mooie afwisseling van praktijkervaring en trainingen/coaching. In 12 maanden krijg je veel aspecten van de bank en van de afdeling IT te zien. (Vak)inhoudelijke trainingen en verdieping, uitstekende begeleiding en persoonlijke ontwikkeling, jij staat centraal! Omdat Trainees voor IT heel belangrijk zijn, mag je een uitstekende begeleiding tegemoet zien van je naaste collega’s, veel (oud-)trainees, je opdrachtbegeleiders en jouw mentor uit het hoger management van IT. Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid staan hierbij centraal. In de laatste maanden werk je in een startfunctie die naadloos op jouw talenten en ambities aansluit.

Solliciteren of meer weten?
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan online op deze vacature.

Startdatum:
23 maart 2015
Deadline CV:
17 januari
Capaciteitentesten:
19 januari - 23 januari
1e ronde Selectiegesprekken:
26 januari - 6 februari
Assessment & laatste selectiegesprekken:
Na 6 februari

Je kan een reactie verwachten op je sollicitatie in de week van 19 januari tot en met 23 januari 2015.

Capaciteitentesten – Als je wordt uitgenodigd om de capaciteitentest van PiCompany te maken dan heb je 3 dagen de tijd om deze af te ronden. Deze capaciteitentest bestaat uit cijferreeksen, figuurreeksen en matrices.

Wil je meer weten over het traineeship en deze startrichting? Neem dan contact op met jouw Recruiter Anjena Chandoesing via 020-6280154 of werkenbij@nl.abnamro.com.

Bekijk ook de korte IT-film : Bouw jij mee aan de bank van de toekomst? via http://bit.ly/1vhiqeM.

PLEASE DO NOT APPLY FOR THIS POSITION IF YOU ARE NOT FLUENT IN DUTCH, YOUR APPLICATION WILL NOT BE TAKEN INTO PROCEDURE.