Arbeidsongeschiktheid en verzuim. Gevoelige onderwerpen, met implicaties voor werkgever en samenleving, maar vooral ook voor werknemer. Wist je bijvoorbeeld dat ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid voor meer dan 50 procent door stress gerelateerde klachten veroorzaakt worden? Dat een werknemer met een burn-out gemiddeld 242 dagen thuis zit? Dat dit leidt tot een kostenpost van 1,8 miljard euro? Als trainee Casemanager ga jij je verdiepen in dit soort vraagstukken, en geef jij invulling aan de uitvoering van het verzuimbeleid van onze klanten.

Over het traineeship Casemanager
Het traineeship bestaat uit een aantal vaste onderdelen:

 • Het Talent&Pro onboardingprogramma;
 • Werkervaring opdoen, oriënteren én specialiseren bij verzekeraars, arbodiensten en/of grootzakelijke werkgevers;
 • Een compleet opleidingstraject waarin jij als trainee Casemanager expert wordt op het gebied van arbeidsongeschiktheid en re-integratie binnen de Wet verbetering poortwachter en de Ziektewet.

De werkzaamheden
Als trainee Casemanager is het de uitdaging om goed met de verschillend ogende belangen om te gaan. Een werkgever wil zorg dragen voor een goed vitaliteitsbeleid, en snelle en duurzame re-integratie in werk realiseren. Kostenbeheersing is hier een belangrijk onderdeel van. Een werknemer heeft vooral behoefte aan goede verzuimbegeleiding. Succesvol casemanagement betekent beide partijen meenemen in de stappen die nodig zijn voor een succesvolle re-integratie, zowel bij tijdelijke als langdurige arbeidsongeschiktheid. En daarbij kunnen uitleggen wat de waarde is van een eerlijk en helder ziekteverzuimbeleid voor alle partijen.
Je communiceert welke rechten en plichten er gelden voor de betrokkenen en monitort of deze worden nageleefd. Op de juiste momenten gedurende het proces haak jij de juiste professionals aan: leidinggevenden, bedrijfsartsen, arbodiensten, arbeidsdeskundigen of jobcoaches. Daarbij zorg je voor een waterdichte dossieropbouw, waarmee je aantoont dat aan de wettelijke plichten is voldaan. Als young professional en specialist op het gebied van sociale zekerheid zorg jij voor orde en duidelijkheid. En maak je voor bedrijf, (ex-)medewerker, verzekeraar en samenleving het verschil.

De People Manager
In het traineeship Casemanager sta je niet alleen. Al tijdens het tweede sollicitatiegesprek maak je kennis met jouw People Manager: jouw persoonlijke talentcoach en mentor bij Talent&Pro. Hij of zij begeleidt je door de onboarding, houdt een vinger aan de pols tijdens je opleiding tot Casemanager en bezoekt je regelmatig op opdracht. Persoonlijke en professionele ontwikkeling bespreken jullie met elkaar. Samen bepalen jullie welke volgende stap het beste is voor jouw groei. Problemen met de leaseauto of het boeken van verlofuren? Ook daarin ontzorgt jouw People Manager je.

De opdrachten
Als trainee Casemanager ga jij op detacheringsbasis aan de slag bij onze klanten. Bij Talent&Pro bedienen we verschillende opdrachtgevers, voornamelijk in de financiële dienstverlening. Dat betekent dat jij ervaring kan opdoen bij een inkomensverzekeraar, arbodienst of binnen de casemanagement-afdeling van een grootzakelijke werkgever. Je begint met een opdracht gericht op inkomensverzekeringen, waarin je kennis maakt met de verschillende arbeidsongeschiktheidsproducten.

De opleiding
Parallel daaraan volg je de opleiding tot Casemanager bij ons op kantoor in Utrecht. Hiervoor zijn drie verschillende instroommomenten per jaar. Je wordt wegwijs gemaakt in relevante wet- en regelgeving binnen de sociale zekerheid. Verder word je met relevante casuïstiek getraind in gesprekstechnieken. Daarin wordt gebruik gemaakt van gespecialiseerde communicatietrainers, acteurs en neem je enkele dagen een kijkje in de keuken van professionele casemanagement-afdelingen. De combinatie van werken en leren zorgt ervoor dat jij straks de ervaren verzuimspecialist bent waar elke opdrachtgever van droomt.

Wat biedt Talent&Pro?

 • Werken bij een gecertificeerd Best Workplace
 • Een People Manager als talent- en loopbaancoach
 • Jobhoppen bij verschillende verzekeraars, arbodiensten en/of grootzakelijke casemanagementafdelingen
 • Direct een vast contract!
 • Startsalaris van € 2.100,- bruto (op basis van 40 uur per week)
 • Bovenop je salaris ontvang je een bonusregeling én vakantiegeld
 • Leaseauto, met tankpas. Zodat je snel op opdracht én de sportschool bent

Wie ben jij als trainee Casemanager?

 • In ieder geval hbo- of wo-geschoold, bijvoorbeeld in de richting van HRM, personeelswetenschappen of arbeidsrecht
 • Communicatief sterk en in staat om op verschillende niveaus relaties te beheren
 • Je kunt je goed verplaatsen in anderen en bent assertief
 • Jij hebt altijd je administratie op orde en houdt van structuur
 • Je bent flexibel inzetbaar
 • Je woont in de Randstad of wilt dat binnenkort gaan doen

Solliciteer voor het traineeship Casemanager
Je weet nu wat wij belangrijk vinden. Denk jij dat je goed bij ons past? Solliciteer, en vertel ons vooral waarom dat zo is. Dat kan door te klikken op de solliciteerbutton hieronder of direct via onze website. We helpen je graag in deze zoektocht! Voor vragen kun je terecht bij Margot Tijnagel via margot.tijnagel@talent-pro.com. Bellen voor een goed gesprek mag natuurlijk ook: 06 – 83 52 70 12.

Margot Tijnagel - Corporate Recruiter - recruiter bij Talent&Pro
Margot Tijnagel - Corporate Recruiter
Stel je vraag via: