Young Professional Cloud & Datacenters

Startdata: februari, april, mei en oktober 2019

Als Young Professional Cloud & Datacenters leiden we je op tot een professionele consultant op het gebied van Cloud & Datacenters. Je ontwikkelt inzichten in Cloud Deployment modellen en Cloud Service Delivery modellen die zowel een technische als een organisatorische kant kennen. Je draagt bij aan de Cloud Customer Journey door bijvoorbeeld samen met collega’s de technische oplossingsmogelijkheden voor applicaties in een gedetailleerde Cloud Readiness rapportage aan de klant te presenteren.

Welke groeimogelijkheden krijg jij als Young Professional Cloud & Datacenters?
Jouw loopbaan bij KPN Consulting start met het eenjarig opleidingsjaar. Een jaar vol trainingen, cursussen én praktijkervaring bij de klant. Je begint met een uitgebreid en geheel verzorgd introductietraject waarna je direct aan de slag kan op een project bij de klant. Gedurende het hele programma blijf je je ontwikkelen door middel van verschillende vakinhoudelijke, business en soft skills trainingen en workshops. Door de kennissessies die we organiseren blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied Cloud & Datacenters. Samen met de andere consultants blijf je elkaar uitdagen om de grootste waarde toe te blijven voegen aan de klant en voorop te blijven lopen in de nieuwste innovaties.

In dit intensieve jaar leer je onze organisatie en je collega’s goed kennen. Maar nog belangrijker, je leert jezelf, je sterktes en ontwikkelpunten goed kennen, waardoor je een vliegende stap kunt maken in het richting geven van je carrière.

Om te excelleren als technisch specialist Cloud & Datacenters heb je de nodige ICT kennis en ervaring nodig. Niet alleen op het gebied van Cloud & Datacenters. Gedurende het Young Professional Programma zal je werkervaring opdoen op de portfolio’s Digital Workspace, Data & Analytics en Security. Zo ben jij in staat de multidisciplinaire wereld van Cloud & Datacenters je eigen te maken.

Bij KPN Consulting realiseren wij ons dat niet elke starter op de arbeidsmarkt een duidelijke beeld heeft van zijn of haar carrièrepad. Om deze reden besteden wij tijdens de selectie periode maar ook tijdens het gehele traject veel aandacht aan jouw persoonlijke wensen, ambities en ontwikkelmogelijkheden. Hierdoor word je gestimuleerd om de juiste kennis en netwerk op te bouwen waar je de rest van je carrière profijt van hebt.

KPN Consulting en Cloud & Datacenters
KPN Consulting is het ICT-adviesbedrijf van KPN. Als gids in de nieuwe wereld verbinden wij de mogelijkheden van ICT met de mensen, doelen en drijfveren van organisaties. Zodat zij vandaag én morgen succesvol zijn. Wij helpen bedrijven, instellingen en overheden het maximale uit ICT te halen. Zo functioneren zij soepel, veilig en zeker en kunnen ze blijven vernieuwen. ICT gaat niet alleen over bits en bytes, maar vooral om mensen. Onze 850 professionals weten dat. Soms een tikje eigenwijs, met de nieuwste inzichten en altijd mensgericht. Wij zorgen dat organisaties klaar zijn voor de toekomst.

We zien onze mensen als meer dan werknemer en investeren daar ook in. KPN Consulting stelt zich tot doel de meest aantrekkelijke werkgever te zijn voor gedreven professionals. Daarbij heeft KPN “Het Nieuwe Werken” geïmplementeerd, dit biedt mogelijkheden om een work/life balance te vinden die bij jou past. Daarnaast organiseren we ook dingen als de donderdagmiddagborrel, een nieuwjaarsfeest en het jaarlijkse strandfeest, gewoon omdat we dat leuk vinden.

Cloud & Datacenters is één van de vier doelportfolio’s van KPN Consulting. Cloud is de technologie waarbij ICT-capaciteit – applicaties, data, opslag - bij elkaar wordt gebracht. Extern, gevirtualiseerd en overal bereikbaar. De technologie heeft enkele unieke kenmerken. Zoals on-demand selfservice en betalen naar gebruik. Een gebruiker kan op ieder moment online de gewenste hoeveelheid computercapaciteit regelen, zonder contact met een serviceprovider. Deze computercapaciteit kan vervolgens worden gedeeld met andere gebruikers, partners of klanten. Netwerktoegang is een andere karakteristiek van de Cloud. Clouddiensten zijn overal voor iedereen beschikbaar via apparaten als desktops, laptops, tablets en smartphones.

KPN Consulting de gids in de nieuwe wereld voor veel grootzakelijke klanten van KPN, zoals bijvoorbeeld aan Fokker, Rijksoverheid, NS, KNSB, Enexis, Visser & Smit Hanab en vele anderen.

Wie ben jij?
Je beschikt over:

 • Een afgeronde bedrijfskundige, ICT, technische of bèta HBO of WO opleiding;
 • Interesse in public, private en hybride Cloud en (complexe) toepassingen van Cloud;
 • Interesse in SaaS, PaaS en IaaS;
 • Interesse in Microsoft Azure en virtualisatieprogramma’s als VMWare, Citrix en Hyper-V;
 • Interesse in data storage en datamanagement;
 • Interesse in operating systems als Linux, Microsoft e.d.;

Herken jij jezelf in de volgende eigenschappen?

 • Nieuwsgierig
 • Inleven in de klant
 • Resultaatgericht
 • Teamwerker
 • Toont eigenaarschap
 • Energiek en bevlogen


Wat bieden wij jou als Young Professional Cloud & Datacenters?
Wij bieden jou een carrière bij de nummer 1 in ICT-consultancy. Daarbij horen natuurlijk dingen als een marktconform salaris, een leaseauto, een telefoon, laptop, bonusregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Veel belangrijker vinden wij het echter om jou de kans te bieden je te ontwikkelen en verder te groeien, zodoende denken we met je mee in een persoonlijk ontwikkelplan en heb je bij ons goede doorgroei- en opleidingsmogelijkheden. Sterker nog, we verwachten van jou dat jij je blijft ontwikkelen!

Daarnaast bieden wij jou een carrière bij dé kennisleider in ICT. Inventief in infrastructuren en opinieleider in leidende standaarden gaan bij ons namelijk hand in hand. Je werkt samen met ervaren en professionele collega's op uitdagende opdrachten. Je vindt aansluiting bij collega's rondom jouw expertise waarbij je volop de ruimte en verantwoordelijkheid krijgt voor persoonlijke ontwikkeling en kennisdeling.

Meer informatie of sollicitere
Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? Reageer dan snel en solliciteer nu! Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sandra Lundgren, Campus Recruiter, via Sandra.lundgren@kpn.com.

Screening en/of assessment kan een onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure van KPN Consulting.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Kernwoorden: #trainee #traineeship#youngprofessional #afgestudeerd #afstuderen #starter #digitaletransformatie #innovatie #gidsindenieuwewereld #hetnieuwewerken #Cloud #AWS #MCSA #Azure #Vmware #SAAS # PAAS #IAAS #HyperV #Citrix #Linux #microsoft #datastorage #Amazonwebservices #Dellemc #Azurestack